Birmingham Roller

BESCHRIJVING

Het Begin van het ontstaan van de Birmingham Roller blijft gissen, dan wel verborgen in een mystery.
Verschillende autoriteiten zijn er van uit gegaan dat alle roller duiven hun oorsprong hebben uit de Oriëntaalse Roller, gekweekt tydens de Middeleeuwen in Turkije en Perzië.
De eerste Oriëntaalse roller werden rond 1874 in Engeland ingevoerd.
Vliegende tuimelaars waren al tenminste 200 jaar eerder in heel Engeland te zien.
Alhoewel de Birmingham Roller in 1879 al bestonden in Birmingham City en omgeving,werden de duiven toen, destijds “vliegende tuimelaars” genoemd

Ze werden onderscheiden naar wat ze presteerden.
In 1900 kwamen de diepe rollers alleen in Birmingham en Newcastle voor, de echte Birminghamrollers draait achterover met een ongelooflijke snelheid over een aanzienlijke afstand als een wervelende bal.

VOEDING

Vliegende Rollers hebben een behoefte aan een dieet van tarwe, dari en erwten.
Deze granen onderhouden de spieropbouw en beperken vetvorming.
Onthoudt de volgende regel : proteïne bouwt de spieren op en vet verschaft energie, een goed voeder voor vliegende rollers moet minstens 15% proteïne bevatten.
Een van de beste all-round duivengranen is tarwe. Het heeft een proteïnegehalte van 15,2% en het vetgehalte is kleiner dan 1,8%, Daarnaast heeft het nog een koolhydraatgehalte van +/_ 71%
Goede rollers hebben veel spierkracht nodig om de hevige vleugelslagen, die het rollen voorafgaan uit te voeren.

Het hoeveelheid voer bepaald de vliegduur, de bedoeling is dat de duiven gespierd blijven zonder langer dan een half uur te vliegen.
Dus voer niet met grote hand, maar hou tijdens het voeren de duiven wel in de gaten er zijn snelle en trage eters, trage eters zullen eerder uit het team naar beneden komen, voer deze duiven bij en ze zullen in het team blijven vliegen.

KWEKEN

Kweek alleen met duiven die zich hebben bewezen in de lucht. We moeten die paren selecteren die de hoogste percentage goede nakomelingen voortbrengen. maar om dit te weten moeten we zeker zijn dat de jongen in het nest wel degelijk van het broedpaar zijn. Daarom is het beste gesloten broedkkasten te maken.
De afmetingen van de broedkasten spelen een grote rol enwel het paren in de broedkasten en het plaatsen van 2 broedschalen. De minimum afmetingen zijn 45cm diep en 60 breed een hoogte van 35 cm is voldoende.
Het nestmateriaal kan van alles zijn zoals tabakstelen , Beukenhaksel, of vouw een krant om de broedschaal.
De meeste duivinnen leggen opnieuw als hun jongen 2 weken oud zijn.

Zorg voor een goed graanmengeling en voer volle bak of 2 keer per dag, Geef ze voldoende grit en dagelijks vers water.
Een geelkuur is belangrijk om teleurstellingen te voorkomen bij kweken van jonge duiven, het beste kan men het geven na het leggen van het 2e ei.
Het spenen van de jongen (het weghalen van de jonge duiven bij hun ouders) is het beste na 4 weken,
Hou goed in de gaten dat jonge duiven hun voedsel goed opnemen en dat ze het drinkwater goed kunnen bereiken.
Als de jongen na enkele dagen met hun ogen knipperen is dit een teken van dorst, duw de kop in de drinkbak en de duif zal gelijk gaan drinken.
Na 5 weken moeten de jonge duiven zelfstandig kunnen eten

TRAINING

Hoe meer duiven je gelijk opleerd hoe beter,iedere keer dat je niet rollende duiven aan je team toevoegd, verminder je de neiging tot rollen. Het ideale is 15 tot 30 duiven gelijk op te leren, grote groepen vliegen rustiger en zullen vlugger met rollen beginnen, het samen werken is dan ook heel belangrijk.
Jonge duiven hebben veel vlieguren nodig om zich te kunnen ontwikkelen, vlieg daarom de duiven 1á 2 keer elke dag. observeer de jongen zo veel mogelijk. Heb je gebrek aan discipline en begrijp je de samenhang niet tussen een afgemeten voeding en training, vergeet het dan maar dat je ooit een goed team spinners in de lucht zult brengen.

Een kit rollers trainen is niet een moeilijke taak, maar om het echt goed te doen echter is een serieuze consequente trainings aanpak nodig om het gewenste eind resultaat van een kit prestatie te krijgen.
Misschien zijn de volgende suggesties nuttig.

Voor degenen die met de jonge duiven in de herfst met de competities mee willen doen zijn deze vroege duiven ideaal.
In de meeste kit competities is kwaliteit van de rol minder belangrijk, het gelijktijdig presenteren van de kit is het eerste vereiste om te scoren.
Om een goeie jonge duiven kit te krijgen is het niet noodzakelijk om vroeg ontwikkelaars te koppelen, om de goede rollers te krijgen voor een succesvolle competitie.
Op lange termijn gezien zullen de meeste duiven pas in het volgend voorjaar volledig ontwikkelt zijn.
Een kampioen van de Penson familie begint meestal pas te presteren op een leeftijd van 9 – 12 maanden en is uit ontwikkelt met 14 maanden.
Het belangrijkste is niet de tijd wanneer je gaat koppelen, maar wel dat alle duiven gelijktijdig leggen en dat je dus jongen krijgt van dezelfde leeftijd voor het gemakkelijk trainen van de kit.
Het is belangrijk om een bepaald aantal jongen per ronde te hebben, ten minste meer dan 20 duiven.
Terwijl er meer liefhebbers zijn dan 20-30 jaar geleden, lijkt het tegenwoordig een trend om met minder koppels te kweken, en meer te concentreren op kwaliteit.
Voor op gesteld dat we goede duiven hebben om mee te kweken vind ik dat we meer duiven moeten kweken. omdat het percentage echt goede rollers dan stijgt.
In de jaren ‘ 60 kweekte Bill Penson zo`n 400 tot 600 rollers uit 40 koppels per jaar, de vraag naar zijn rollers was enorm, misschien was dit een van de oorzaken dat hij ongelooflijke hoeveelheid kampioenen zowel in de lucht als in zijn kweekhokken had.
Hij had natuurlijk ook het materiaal ervoor.
Als de jongen oud genoeg zijn om te spenen, zet je ze apart tot ze goed onafhankelijk zijn .
Voldoende water en voer moet steeds voorhanden zijn Bij goed weer zo snel mogelijk in uitwen kooien de duiven buiten zetten en dit een paar weken lang.
Hierna de hoeveelheid voer aanpassen en de duiven los op het dak laten lopen, en zorg dat de duiven reageren op het roepen om ze te voeren en in het hok te krijgen.
Terwijl het belangrijk is dat de duiven gaan vliegen, wees nooit te haastig om ze op te jagen voordat ze klaar zijn om vrijwillig op te vliegen.
Dit is een tijd om even geduld te hebben.
Als deze belangrijke fase van training is voltooid is het mooi om te zien wanneer de jonge kit vrijwillig opvliegt en uit zichzelf weer terug komt.
Het is net zo mooi als je in de volgende maanden naar de kit kijkt en hun eerste breaks ziet komen.

VIDEO’S

Birmingham rollers op de vliegkist
Kit Birmingham rollers